Valley of the Gods

Spela Valley of the Gods här

Åk till den västra delen av Nilen och ner i en liten dal. Där kommer du få möta forntida Egyptens mäktigaste faraoner, kungligheter och en svärm av skarabéer. Dessa kommer bjuda på en värld av oändlig lyx med bonusar och mängder med vinstmöjligheter! Valley of the Gods är en spelautomat från Yggdrasil, en svensk speltillverkare som alltid levererar felfria spel!

valley of the gods spelValley of the Gods spelautomat

Den forntida världen i Egypten har inspirerat denna spelautomat och temat genomgår under hela spelets gång.  Du kommer spela på 5 hjul, 5 rader och kommer ha upp till 3125 sätt att vinna på! 12 stenblock kommer täcka 12 olika symboler som sedan kommer sprängas tack vare de små skalbaggarna. Låter det krångligt? Du kommer snabbt förstå hur spelet går till då det är enkelt hänga med i. Alla symboler som är med i slotten passar perfekt in på temat. Hieroglyferna är de mindre utbetalande symbolerna, men har du turen att mötas av en av huvudkaraktärerna väntar ännu större vinster. Ser du mau, faraohunden, kattgudinnan eller örnen kan du få mellan 25 upp till 500 mynt om du har turen att landa på en symbolkombination med x5. Valley of the Gods passar perfekt för alla typer av spelare, men framförallt om du är en nyare spelare så kommer du snabbt fatta galoppen! Minsta insatsen för spelautomaten är så lite som 1 krona, max är 1 000 kronor, vilket inte är den högsta insatsen vi sett dock fullt tillräcklig för att göra spänningen olidligt!

  • Minsta insats är 1 kr per spinn
  • Max insats är 1 000 kr per spinn
  • Spelet har en auto-spininställning för dig som vill luta dig tillbaka, din insats och mellan 10 – 1 000 auto-snurr

Freespins och bonusar

Det roliga med Valley of the Gods är inte bara hur enormt imponerande grafiken är och hur spelet är upplagt. Yggdrasil har innovativa sätt att samla på sig bonusar när man spelar och den rafflande dramatiken i spelet kommer göra att din spelupplevelse väldigt spännande.

Re-spins

När du får en vinnande kombination på spelet kommer du dra igång re-spinsfunktionen. Detta innebär att så länge du får en vinnande sammanställning av symboler kommer dina re-spins att fortsätta snurra. Dessa spins kommer spelas med samma bet som det snurr som aktiverade dem.

Destroying Blockers

Detta är när spelet drar igång på riktigt! De skalbaggsliknande skarabéerna kommer spränga de stenblock som täcker 12 positioner på hjulen i samband med en vinnande kombination. När du ser att skarabéer börjar flyga runt på hjulen och sätta in på stenblocken kommer de krossa stenarna. Detta kommer göra att både multiplikatorer och extraliv aktiveras och du kommer kunna få ännu mer vinster på ditt spelkonto! När extraspelen är avslutade kommer blocken automatisk komma tillbaka på huvudspelet, men du behöver inte vänta länge tills de börjar flyga runt igen!

Extraliv valley of the gods extraliv

Dina hjul är nu helt tomma från stenblock tack vare skarabéerna. En av de två stenstatyerna som du ser bredvid spelen, Horus till höger, håller i en rödflammande glaskula. När du samlat ihop 5 skarabéer kommer du få ett extra liv. Detta fungerar precis som re-spinsen och fortsätter att snurra varje gång du får en vinst. När du inte landar fler vinnande kombinationer och du inte har fler liv, kommer dina re-spin sluta och du går tillbaka till basspelet igen.

Multiplikationer valley of the gods multiplikationer

Dessutom kommer det finnas multiplikationer när dina hjul är timma från stenblock. Denna gång är den den vänstra statyn, Anibus, som samlar på dig blåa skarabéer i sin glaskula. Efter 5 stycken är samlade kommer du få chansen till x2 multiplikation som adderas på dina re-spins. När alla snurr är avslutade kommer den totala vinstsumman adderas till ditt spelkonto!

Spela I mobilen

Eftersom Yggdrasil använder sig av en teknologi när de utvecklar sina spel som kallas för iSense innebär det underverk för mobilversionerna av spelen. De kan tillverka bättre animationer utan att behöva använda sig av Flash eller Java, med andra ord krävs ingen nedladdning för att spela på Valley of the Gods, eller något annats av Yggdrasils spel. Dessutom gör iSense det möjligt att lansera spel på både dator, surfplatta mobil samtidigt, en fördel som många speltillverkare inte har!

Sammanfattning

Ett enkelt spel för dig som vill slippa krångliga spelautomater man inte förstår sig på. Värt att nämna är också att spelautomaten gar hela 96,2% i RTP! Temat för Valley of the Gods är genomgående och väl genomtänkt. Ännu ett spel som imponerar på oss som spelare och gör att vi bugar för speltillverkaren Yggdrasil. Spela i den förtrollade världen med världens mest respekterade kungligheter och fånga de flygande skarabéerna för att få bonusar!

07/09/2017

Spela Valley of the Gods här